Nieuws

Isala Zwolle plaatst tent naast ziekenhuis voor onderzoek patiënten, MST gebruikt ambulanceingang

Het Isala-ziekenhuis in Zwolle heeft vanmiddag een grote tent geplaatst naast het ziekenhuis. Wanneer de toeloop van patiënten toeneemt als gevolg van het coronavirus, dan kan het deze gebruiken om het eerste patiëntenonderzoek te doen.
De tent is geplaatst naast de ingang van de spoedeisende hulp. Het doel is om coronapatiënten en andere patiënten gescheiden te houden, om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Morgen wordt de tent van binnen verder ingericht. Pas als de toestroom hoger wordt, zal deze ook echt gebruikt worden.
In de gemeente Zwolle zijn momenteel 22 mensen positief getest op corona. Ook omliggende gemeenten Zwartewaterland (8 besmettingen), Kampen (5), Staphorst (3), Dalfsen (3), Raalte (2) en Olst-Wijhe (1) hebben coronapatiënten.
Vanmiddag werd bekend dat er voor het eerst iemand in de regio van GGD IJsselland is overleden aan corona. Een oudere inwoner van de gemeente Zwartewaterland bezweek aan het virus.

MST

Het MST in Enschede gebruikt de ingang van de ambulancehal om mensen binnen te laten. Wie bij de ingang van de spoedeisende hulp komt, wordt met borden en roodwitte linten richting de ingang van de ambulancehal geleid.
MST leidt mensen via de ingang van de ambulances
MST leidt mensen via de ingang van de ambulances © News United / Dennis Bakker
Fotograaf: News United / Dennis Bakker
MST leidt mensen via de ingang van de ambulances

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.