Wat vind jij: Iedereen moet goed thuisonderwijs kunnen bieden

Aangezien scholen dicht zijn, proberen veel onderwijsinstellingen hun leerlingen te onderwijzen vanuit huis. Maar in de praktijk is dit moeilijker dan gedacht, want niet alle kinderen beschikken thuis over de juiste middelen.  

Basisscholen geven lesmateriaal mee waar kinderen thuis mee aan de slag kunnen en steeds vaker maken middelbare scholen gebruik van digitale manieren om op afstand les te geven. 

Minister Arie Slob van Onderwijs waakt voor een terugval in de ontwikkeling van leerlingen: "Er zijn leerlingen waar onderwijs thuis goed wordt opgepakt, maar er zijn ook leerlingen waarbij de ouders wat minder mogelijkheden hebben. Soms hebben ze niet de apparatuur voor onderwijs op afstand." Slob hoopt later deze week met een nieuwe aanpak te komen.

Wat vind jij? Moet alles in het werk gesteld worden om álle leerlingen dezelfde mogelijkheden en kansen te bieden, zodat ze thuis voldoende les kunnen krijgen. Of is dit niet haalbaar? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties. Hier of op Facebook.  

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren