nieuws

Oldenzaalse fotografe portretteert opgesloten gezinnen en senioren

Suzan Reuvers maakt portretten van Oldenzaalse gezinnen en senioren, die thuis opgesloten zitten vanwege de coronacrisis. Eind van dit jaar hoopt ze de geschoten beelden te kunnen exposeren in het plaatselijke stadstheater.
"Het idee is ontstaan tijdens een brainstormsessie met mijn vriendin Fardau Blom. Dat het maken van de portretten emotioneel zou zijn, had ik niet verwacht", aldus de 44-jarige fotografe.
Suzan Reuvers uit Oldenzaal
Suzan Reuvers uit Oldenzaal © Gerard Hellwich

Met zijn allen voor het raam

Vol enthousiasme staat ze te zwaaien en fotograferen in de tuin van het Mariahof, een woonzorgcentrum in de binnenstad van Oldenzaal. Het lijkt erop dat de senioren wisten dat Reuvers zou komen. Ze zitten allemaal keurig voor het raam. De één alleen, de ander met de buurvrouw en weer een ander heeft net één van de medewerkers op visite. 

Opgesloten, een nare ervaring

"Prachtig om te zien, ik word hier emotioneel van. De mensen weten inderdaad dat ik kom, men kan zich aanmelden via Facebook. En dan gaat alles héél snel. Aanwijzingen geef ik door het raam, en verder is het gewoon, spontaan plaatjes schieten.
Blije gezichten!
Blije gezichten! © Suzan Reuvers
Je merkt dat mensen het fijn vinden wanneer er iets gebeurt. En zeker deze senioren, zij mogen geen visite meer ontvangen. Ze zitten letterlijk opgesloten en dan is iedere afleiding een geluksmoment", aldus de enthousiaste Suzan Reuvers.

Voor in de geschiedenisboeken

"Deze coronacrisis is iets wat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in zal gaan en daar hoort, wat mij betreft, beeld bij. Mijn werkzaamheden in de fotostudio zijn beduidend minder en dus heb ik tijd om dit te doen. Ik wil deze periode, deze crisis vastleggen voor het nageslacht", aldus Reuvers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.