nieuws

Steenwijk neemt op indrukwekkende manier afscheid van omgekomen Jolé (4)

Met een kilometers lange erehaag hebben familie, klasgenootjes, vrienden en bekenden afscheid genomen van Jolé, het 4-jarige meisje dat maandag om het leven kwam bij een ongeluk in kindcentrum Bernhard in Steenwijk.
Een knuffel, een handdruk, een kus, op zulke verdrietige momenten hebben we er extra behoefte aan. Maar het kan allemaal niet door de corona-uitbraak. Om toch alle kinderen de kans te geven afscheid te nemen van Jolé is gekozen voor deze bijzondere erehaag.

Anderhalve meter

Jolé was gek op ballonnen, en op de kleur roze. Een lint van roze ballonnen begeleidde de rouwstoet van Steenwijk door de stad richting het uitvaartcentrum in Meppel. Op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar stonden de kinderen met een ouder langs de route.
De betrokken scholen hebben nauw overleg gehad met de ouders en het crisisteam van de gemeente Steenwijkerland. Alleen op strikte voorwaarden kon dit doorgaan. Zo mocht per gezin maximaal één ouder aanwezig zijn, en moest iedereen goed afstand houden.

Tragisch ongeluk

Jolé kwam maandagochtend om het leven bij een tragisch ongeluk in kindcentrum Bernhard. Daar wordt verbouwd, en door nog onbekende oorzaak viel een losstaande draadstalen deur op het meisje. Ze is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht maar ze overleed korte tijd later aan zwaar hersenletsel.
Jolé zat met haar broertje op de Bernhardschool, een andere broer zit op het Kompas. Beide scholen vallen onder schoolbestuur Accrete. Voor alle leerlingen van de scholen is de impact groot. Ze kunnen niet in de klas erover praten. Een gezamenlijk rouwmoment is daarom extra belangrijk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.