nieuws

FC Twente loopt nu al tonnen mis, maar ziet ook dynamische jonge businessgroep groeien

Het stadion van FC Twente is al tijden angstvallig leeg
Het stadion van FC Twente is al tijden angstvallig leeg © Orange Pictures
Het zijn surrealistische en onzekere tijden voor de voetbalclubs in Overijssel en dus is ook algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente allerminst te benijden. De club uit Enschede loopt nu al honderdduizenden euro's schade op en er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. Maar in deze donkere tijden krijgt FC Twente ook bijval van jonge ondernemers. 
Samen met businessclubs TOS en Gouden Talenten is vanaf het nieuwe seizoen namelijk de speciale netwerkgroep Talent Group Twente (TGT) in het leven geroepen. Deze nieuwe netwerkgroep is er speciaal voor jonge professionals tot 35 jaar. Er zijn al dertig stoelen (1250 euro per stoel) afgenomen door talenten, die toegang hebben bij thuiswedstrijden bij de TOS, Gouden Talenten en zes extra evenementen. "Een mooi en dynamisch initiatief en goed om te zien dat het al veel draagvlak vindt bij de jonge ondernemers", zegt Van der Kraan. 
De Talent Group Twente
De Talent Group Twente © Barbara Trienen

Veel variabelen

De TGT is één van de weinige lichtpuntjes voor Van der Kraan, die in zijn woonplaats Den Bosch de financiële sores voor zijn club in kaart brengt. "We zijn net als veel bedrijven in afwachting van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)", vervolgt hij. "En verder natuurlijk ook benieuwd hoe en wanneer de competitie wordt afgewerkt. We zijn afhankelijk van veel variabelen. Bijvoorbeeld met of zonder publiek. Dat scheelt ons namelijk veel inkomsten. Alleen nu al lopen we tonnen mis door alle activiteiten die niet plaatsvinden in De Grolsch Veste. Want alle bedrijven zeggen de bijeenkomsten natuurlijk ook af in ons stadion. Het zijn en blijven nog wel even onzekere tijden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.