Nieuws

Drugslab bij Hengelose kaasboer draaide miljoenenomzet

drugslab ter illustratie
drugslab ter illustratie © RTV Oost
Het drugslab dat vorige week werd ontdekt in Hengelo was zo groot en professioneel, dat er in een paar dagen voor een miljoen euro aan omzet kon worden gedraaid. Dat zeggen bronnen rond het onderzoek tegen RTV Oost. Het lab werd ontdekt in een schuur achter een kaasboerderij aan de Topweg.
De Haagse Regionale Recherche heeft langdurig en nauwgezet onderzoek gedaan naar het lab. Verdachten zijn geruime tijd geobserveerd en hun telefoongesprekken zijn afgeluisterd. Hoe het onderzoek precies van Den Haag naar Hengelo heeft geleid is niet bekend.
Eén van de vijf aangehouden verdachten is de stiefzoon van de oude kaashandelaar die op de boerderij woont. Bronnen laten aan RTV Oost weten dat híj waarschijnlijk degene is geweest die de schuur heeft verhuurd.

Verdachten

De rechtbank heeft gisteren besloten dat de Hengeloër zeker de komende dertig dagen achter de tralies blijft voor onderzoek. Zijn medeverdachten, drie mannen uit Arnhem en een Hagenaar, zitten zeker de komende drie maanden nog vast. Hun advocaten kunnen niets aan de pers vertellen, de verdachten zitten allen in beperking en mogen zodoende geen contact hebben met de buitenwereld.
Het drugslab, waar grondstof voor speed werd gemaakt, is begin vorige week ontmanteld. Dat was een flinke operatie, er kwamen drie volle vrachtwagens aan materiaal uit.
Naar de eventuele rol van de eigenaar van de kaasboerderij wordt door justitie nog gekeken. De grote vraag is of hij afwist van het drugslab, aangezien dat op slechts vijf meter van de boerderij was gevestigd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.