nieuws

Basketbaleredivisie wordt niet meer hervat

Basketbalseizoen zit erop
Basketbalseizoen zit erop © Orange Pictures
De Eredivisie basketbal bij de mannen is afgelopen. Door het coronavirus lag het uiteraard al stil en door alle onduidelijkheden die er nu zijn, heeft de bond besloten de competitie niet meer te hervatten.
Er wordt geen kampioen uitgeroepen en de bekerfinale wordt verplaatst naar het begin van komend seizoen. De Europese plekken worden verdeeld op basis van de huidige stand. Landstede Hammers mag naar de Champions League als koploper. 
"Dit besluit is een harde klap voor de DBL-clubs en onze sport in Nederland", zegt Ramses Braakman, voorzitter van de Basketballbond. "Het lijkt ons echter het enige juiste besluit, gelet op de bedreiging van de volksgezondheid en de maatschappelijke ontwrichting die momenteel gaande is. De DBL-clubs beseffen dat we als sport even een pas op de plaats moeten maken en duidelijkheid moeten verschaffen.
Braakman: "Alhoewel de clubs voor een ongekend grote uitdaging staan de komende maanden, zullen wij er met vereende krachten alles aan doen toe te werken naar een goede start in het nieuwe seizoen!"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.