nieuws

KNVB hoopt amateurseizoen af te maken, mogelijkheden noodfonds worden bekeken

Bondsbureau van de KNVB
Bondsbureau van de KNVB © Orange Pictures
De KNVB heeft in een mail aan alle amateurclubs laten weten dat het hoopt om de competitie af te kunnen maken. Dat moet dan wel gebeuren voor 30 juni. Daarnaast benoemt de bond de financiële kant van de huidige crisis door het coronavirus.
De voetbalbond geeft aan te werken aan meerdere scenario's. Momenteel ligt de competitie stil tot en met 6 april. Mocht vanaf dat moment weer gevoetbald worden, gaat er in ieder geval geen dubbel programma plaatsvinden in het paasweekend. Er is momenteel nog geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog kan worden afgemaakt. Wel is duidelijk dat mocht de competitie hervat worden, er doordeweekse wedstrijden gespeeld moeten worden. De bond geeft wel aan dat tot een minimum te willen beperken.

Financiële plaatje

De bond kijkt ook naar het financiële plaatje van de clubs. De termijnbetalingen van die clubs aan de KNVB voor de maand maart heeft al plaatsgevonden. Die van april is half april. Er wordt dan bekeken hoe de situatie is en wordt omgegaan met die incasso.
Daarnaast bekijkt de bond samen met NOC*NSF in hoeverre de clubs gebruik kunnen maken van de huidige noodmaatregelen van de overheid en maakt het zich, samen met andere sportbonden, sterk voor een noodfonds. Daarmee wil het voorkomen dat verenigingen slachtoffer worden van de crisis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.