Folder verspreid in Rijssen: 'Virus is straf van God'

Onbekenden hebben op meerdere plekken in Rijssen huis-aan-huis folders verspreid, waarin wordt gewaarschuwd tegen een virus. De naam corona wordt weliswaar niet genoemd, maar het pamflet rolt juist op de mat in een tijdperk dat het coronavirus het wereldnieuws beheerst. Medicijnen bieden geen oplossing, genezing is uitsluitend mogelijk door in de Heer te geloven, zo valt te lezen.

In de folder worden de "afschuwelijke uitwerkingen" van het virus nog eens benadrukt: "Het vernielt relaties. Het leidt tot haat, scheiding, oorlog, lijden en uiteindelijk de dood. De uitwerkingen zijn overal om ons heen te zien. En het erge is: dit virus wordt vaak door de dragers ervan genegeerd."

Virus is zonde
Het virus wordt volgens de schrijvers door God 'de zonde' genoemd. Gevolgd door enkele Bijbelse teksten.

Genezen door te geloven
De folderschrijvers laten echter hoopvol weten dat genezing mogelijk is. Die eer is echter niet weggelegd voor medici of wetenschappers, maar genezen kan feitelijk alleen maar door in de Heer te geloven. "Geen wetenschapper, geen arts, geen medicijn kan dit zonde-virus genezen." Waarop die stelling andermaal wordt onderbouwd met enkele passages uit de Bijbel. Voornaamste conclusie: wie in Christus gelooft, zal genezen.

Onduidelijk is wie de afzender is van de folder. Een woordvoerster van de gemeente Rijssen-Holten laat weten dat daar nog geen meldingen zijn binnengekomen over de folder. Volgens de zegsvrouw is er geen vergunning nodig om flyers huis-aan-huis door de brievenbus te doen. "Bij ons is de afzender van deze folder niet bekend."

Reactie burgemeester
Burgemeester Arco Hofland in een reactie: “Wij respecteren iedereen in zijn of haar geloof. Wij vragen aan iedereen om de maatregelen van het RIVM en de GGD te volgen. Zo kunnen wij samen zoveel mogelijk het coronavirus indammen. Overigens zie ik dat de kerken in onze gemeente zich prima aan de maatregelen houden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Rijssen Reggestreek coronavirus Nieuws
Deel dit artikel: