nieuws

Supermarkt in Almelo uurtje eerder open voor ouderen: "Lekker rustig zo"

De Albert Heijn-vestiging in de Almelose wijk Windmolenbroek ging vanochtend een uurtje eerder open, speciaal voor ouderen. Het idee is dat senioren, een groep die kwetsbaar is voor het coronavirus, zo meer tijd en ruimte hebben om rustig boodschappen te doen.
Het vroege tijdstip leek voor de meeste vroege klanten geen probleem. "We zijn toch altijd vroeg wakker", reageert een van hen. "Het is wel makkelijk, lekker rustig zo."
Mondjesmaat druppelen er ouderen binnen. Ze zijn bescheiden en verlaten de winkel met een beperkt aantal artikelen. Brood, sinaasappelsap of een enkele pizza. De meesten betalen contant.
"We zien dat er behoefte aan is", zegt winkelmanager Johan Geerdink. "Ze hebben de ruimte, er is geen druk en de schappen zijn vol." Al is dat laatste niet helemaal waar, want het brood moet dan nog komen. Tot frustratie van een enkeling. "Nu moet ik er straks weer op uit, en dat is eigenlijk niet de bedoeling." 

Identiteitsbewijs

De winkel zal elke werkdag tussen 's ochtends tussen zeven en acht uur geopend zijn voor ouderen. "Maar ze hoeven hun identiteitsbewijs niet te tonen", zegt Geerdink.
Ouderenbond ANBO liet eerder weten niets te voelen voor deze 'goed bedoelde actie, die averechts werkt'. "Nog los van het onmogelijke tijdstip, zou de supermarkt moeten beseffen wat de consequenties van deze actie zijn. Oudere mensen worden gestigmatiseerd en enorm beperkt in hun vrijheid', aldus ANBO-directeur Liane den Haan tegen RTV Noord.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.