nieuws

Wat vind jij: De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet stellen me gerust

Wat vind jij:
Wat vind jij: © ANP/Foto
Maandagavond werden de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen verder aangescherpt door het kabinet. Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden, waarbij de ondergrens van 100 bezoekers verdwijnt.
Daarnaast werd aangekondigd dat de politie bevoegdheden krijgt om op te treden als de regel van 1.5 meter afstand niet wordt nageleefd door mensen. Bij overtreding kan de politie hoge boetes opleggen. Die kunnen oplopen tot 400 euro voor particulieren en tot 4000 euro voor bedrijven. Ook krijgen burgemeesters meer bevoegdheid om met een noodverordening locaties te sluiten. 
Verder kondigde het kabinet aan dat zogenoemde contactberoepen hun werk niet meer mogen uitvoeren. Bijvoorbeeld kappers en nagelstylisten moeten hun deuren sluiten en ook casino’s mogen met ingang van 24 maart niet meer geopend zijn. 

Wat vind jij? Is dit pakket aan maatregelen van het kabinet voldoende of moeten er nóg strengere maatregelen komen om het coronavirus in te dammen? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties. Hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.