Veiligheidsregio IJsselland verbiedt paasvuren

Burgemeesters van de regio IJsselland hebben vanmiddag besloten een streep te zetten door de paasvuren in het gebied vanwege het coronavirus. Het verbod geldt voor alle elf gemeenten. Het besluit van de burgemeesters werd aan het begin van de avond al weer ingehaald toen de Rijksoverheid aangescherpte maatregelen bekendmaakte, waarmee alle bijeenkomsten tot 1 juni worden verboden.  

De burgemeesters overlegden hierover vanmiddag tijdens een bijeenkomst. Daar is besloten alle vergunningen in te trekken en de paasboakes te verbieden. Eerder besloten organisaties de vuren in onder andere Heino, Heeten en Lettele niet door te laten gaan. 

Opbouw

De burgervaders vinden de poasboakes niet verantwoord tijdens de coronacrisis."Het gaat niet zozeer om de vuren zelf, maar omdat er zoveel mensen samenkomen. Ook vanwege de voorbereidingen voor de vuren die deze week al beginnen", vertelt een woordvoerster.

Gemeenten

De gemeenten gaan waar nodig in gesprek met de organisaties. Het besluit van de Veiligheidsregio treft paasvuren in de gemeenten Deventer, Zwolle, Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Hardenberg, Staphorst, Zwartewaterland, Steenwijkerland en Kampen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.