Streep door Ribs & Blues in Raalte: "Zuur, maar we hebben er vrede mee"

“Ja, het is wel duidelijk”, zucht festivaldirecteur Ton Groot Beumer. “Editie 2020 vindt geen doorgang. Zuur, maar we zagen het aankomen.”

Meteen na de persconferentie vanavond trok de preses van Ribs & Blues de conclusie. Editie 2020, die van 30 mei tot 1 juni zou plaatsvinden, gaat niet door.

'Het is geen kwestie van copy-paste'

Groot Beumer laat weten weinig hoop te vestigen op een alternatieve datum, later in het jaar. “Het is geen kwestie van copy-paste naar een ander weekend ofzo. Voor zover ik het nu in kan schatten zullen we het niet verplaatsen. Maar goed, formeel is dat nog niet definitief. Mijn gevoel zegt: we maken ons op voor de editie van 2021.”

Ribs & Blues, het grootste gratis toegankelijk bluesfestival van de Benelux, heeft wel genoeg armslag om de domper van dit jaar te boven te komen, verwacht Groot Beumer. “We hebben nog geen onoverkomelijke kosten gemaakt, wel hebben we een aantal bands betaald. Dat gaat wel goed komen.”

'Zij gaan dit ook voelen in de clubkas'

Groot Beumer maakt zich vooral zorgen over de Raalter verenigingen. “Verenigingen die hun leden vrijwilligerswerk lieten doen tijdens het festival, kregen voor elke vrijwilliger een vergoeding. Zij gaan dit ook voelen in de clubkas.”

Ondanks het feit dat de teleurstelling groot is, noemt Groot Beumer de afgelasting van het festival vooral logisch. “Tuurlijk, de druiven zijn zuur. Je bent er een heel jaar mee bezig en verricht er veel werk voor. Jammer, maar het houdt nou op.”

'Volgens mij heeft iedereen er begrip voor'

“Overigens snap ik het wel. We hebben er vrede mee. Als je de gevolgen ziet, dan moge duidelijk zijn dat het niet anders kan. Volgens mij heeft iedereen er begrip voor.”

De datum voor de eerstvolgende Ribs & Blues deelt Groot Beumer wel vast: “van 22 tot en met 24 mei 2021,” sluit hij lachend af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ribs Raalte Corona Coronavirus Nieuws
Deel dit artikel: