nieuws

Burgemeester Gerritsen Almelo: "Heftige maatregelen en dit trekt een wissel op verdraagzaamheid"

Duidelijke taal van het kabinet, zo vindt burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo. Een verscherping van de bestaande regels en maatregelen werd vanavond om zeven uur bekendgemaakt waaronder bevoegdheden voor burgemeesters om beter te kunnen handhaven.  
"Het zijn heftige maatregelen en het gaat ook heel lang duren", aldus Gerritsen. "Tot 1 juni niet alleen geen grote evenementen, maar ook geen kleinere, geen voetbal."

'Gemeenschappelijk offer'

Gerritsen vindt dat dit nogal wat vraagt van iedereen: "Dit trekt een wissel op de verdraagzaamheid, we zijn pas kort bezig en doen allemaal ons best, maar houden we dit ook lang vol. Het is een gemeenschappelijk offer om het coronavirus te bedwingen."

Eerst in gesprek

Volgens Gerritsen is het nu aan de veiligheidsregio's om al dan niet steviger op te gaan treden. Maar ook burgemeesters hebben meer bevoegdheden gekregen. Dit naar aanleiding van de volle stranden dit weekend, maar ook de overlast van hangjongeren in parken in Almelo.
Gerritsen: "In theorie kan de Veiligheidsregio Twente een park afsluiten wanneer daar overlast is, maar ik ben voorstander om eerst in gesprek met mensen te gaan om regels na te leven en pas als het niet anders kan verboden op te leggen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.