nieuws

KNVB wil eredivisie en eerste divisie in de zomer uitspelen

Voetbal
Voetbal © Orange Pictures
Het voetbal in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie wordt mogelijk toch nog hervat. De UEFA dringt er na overleg met alle voetbalbonden sterk op aan om alle duels uit te spelen. De competities worden mogelijk verlengd tot 3 augustus.
Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met de hervatting van de competitie. De KNVB gaat nu in overleg met de ECV en CED om invulling te geven aan dit scenario. Daarbij zijn de adviezen van het RIVM en het kabinet leidend. Dit kan inhouden dat er geen publiek bij de duels aanwezig is.
In de eredivisie staan nog acht speelrondes op het programma en daarna zouden er nog play-offs volgen. Ook zijn er nog een paar inhaalwedstrijden en moet er nog een datum worden gevonden voor de bekerfinale. 

Overijsselse clubs
FC Twente en PEC Zwolle staan nipt boven de streep in de stand. Heracles Almelo maakt nog altijd kans op een plek in de play-offs om  Europees voetbal. In de Keuken Kampioen Divisie strijdt Go Ahead Eagles nog volop mee voor een plek in de play-offs om promotie naar het hoogste voetbalplatform.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.