Nieuws

Afvalverwerker Albert T. voor rechter voor aanval met snijbrander

Het afvalverwerkingsbedrijf van T. in Meppel
Het afvalverwerkingsbedrijf van T. in Meppel © RTV Drenthe / Serge Vinkenvleugel
Afvalondernemer Albert T. uit Staphorst komt vandaag voor de rechter. Hij zou in december in Meppel een man met een snijbrander te lijf zijn gegaan. Het OM verwijt T. poging tot doodslag.
De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld. De rechtbank beslist alleen over het voorarrest van T.. Door de uitbraak van het coronavirus zijn de rechtbanken en gerechtsgebouwen sinds 17 maart gesloten.
Omdat de zaak van T. als urgent wordt gezien, gaat deze wel door, meldt RTV Drenthe. Dit zijn zaken die bijvoorbeeld gaan over het voorarrest, faillissementen of urgente familiezaken. Alle inhoudelijk te behandelen zaken worden uitgesteld.

Tien jaar

T. wilde in december de milieustraat van Van Dijk Containers op, maar een medewerker sloot op dat moment het toegangshek. T. probeerde vervolgens het hek open te branden met een snijbrander. De eigenaar van de zaak sprak T. hierop aan. Volgens het OM haalde T. met de snijbrander uit en raakte hij de eigenaar in het gezicht en de hals. Dit had volgens het OM dodelijk kunnen aflopen. Voor poging tot doodslag staat een maximale celstraf van tien jaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.