nieuws

Ook geen FBK Games dit jaar: "Enige verantwoorde beslissing op dit moment"

Geen FBK Games dit jaar
Geen FBK Games dit jaar © Orange Pictures
De FBK Games in Hengelo gaan dit jaar niet door. Na vele andere sportevenementen ontkomt ook het grootste atletiekevenement van ons land er niet aan door het coronavirus. Het zou plaatsvinden op maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag.
"Met pijn in het hart moeten we dit besluit nemen. We hebben echter een gezamenlijke verantwoordelijkheid dit virus een halt toe te roepen en dit is de enige verantwoorde beslissing op dit moment. Natuurlijk hebben we serieus gekeken naar de mogelijkheden van uitstel, maar we zijn niet het enige internationale topatletiekevenement op zoek naar een nieuwe datum op een overvolle sportagenda in het najaar. TV-uitzending, sponsoren, alles moet passen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onszelf meer tijd en ruimte te geven voor een sublieme volgende editie van de FBK Games. Deze staat gepland op zondag 6 juni 2021", zegt Ellen van Langen, Meeting Director van de FBK Games.

Teleurstelling

Jos Hermens, eigenaar Global Sports Communication, voegt toe: "Niet alleen voor ons, maar ook voor de atleten die graag naar de FBK Games komen is het een teleurstelling. Deelnemen in eigen land voor eigen publiek in een internationale setting is uniek, maar op dit moment zijn er belangrijkere zaken in de wereld. Laten we er samen voor zorgen dat we dit virus onder controle krijgen. Topsport en topsportevenementen krijgen vervolgens vanzelf weer ruimte in onze maatschappij."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.