Aanvoerders Eredivisie klappen in video voor supporters in plaats van andersom

Deze dagen hoor je weinig voetballers door de stilgelegde competities, maar daar kwam vanmiddag verandering in. Alle 18 aanvoerders van de clubs in de Eredivisie namen een video op om de supporters toe te klappen.

Onder andere Bram van Polen van PEC Zwolle, Peet Bijen van FC Twente en Robin Pröpper van Heracles Almelo geven daarmee een boodschap af aan het publiek. "Op dit moment staan wij allen voor een gigantische uitdaging", trapt Van Polen het filmpje af, voordat zijn collega's aan het woord komen.

"Net als wij kunnen jullie geen normaal leven leiden. Daarom willen alle eredivisieaanvoerders jullie een hart onder de riem steken. Vanuit de eredivisie, de clubs en alle spelers en alle trainers. Vanuit noord naar zuid en van oost naar west."

"Het is voor ons ook soms lastig, Maar blijf positief en denk aan je medemens. "Ook als hij van de concurrent is", zegt aanvoerder Dusan Tadic van Ajax. "Of als hij de laatste wc-rol heeft gekocht", voegt Feyenoorder Steven Berghuis lachend toe. "Normaal klappen jullie voor ons", aldus Jordens Peters van Willem II. "Maar nu klappen wij voor jullie", besluiten de achttien aanvoerders samen.

In onderstaande tweet is de video te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: