nieuws

Na EK voetbal ook Olympische Spelen met een jaar uitgesteld

Sanne Wevers is regerend olympisch kampioen
Sanne Wevers is regerend olympisch kampioen © Pro Shots
Na het EK voetbal zijn ook de Olympische Spelen in Tokio met een jaar uitgesteld. Door het coronavirus stond er de laatste dagen al veel druk op het Internationaal Olympisch Comité om het grootste sportevenement te verplaatsen en dat is nu overstag gegaan.
Na overleg met de Japanse premier Shinzo Abe is besloten de Spelen te verplaatsen naar uiterlijk de zomer van 2021. Dit jaar zouden ze beginnen op 24 juli. Veel atleten, waaronder turnster Sanne Wevers uit Oldenzaal, lieten de laatste dagen al weten dat ze de Spelen liever niet door zagen gaan. Door het virus zijn er weinig trainingsmogelijkheden en daarnaast zijn er geen kwalificatiemomenten meer.

Overijssel op de Spelen

Namens onze provincie waren tot nu toe alleen de voetbalvrouwen zeker van een plek op de Spelen. Die ploeg zou het debuut maken, maar moet dus een jaar wachten. Andere namen die grote kans maken om mee te doen zijn (baan)wielrenners Kirsten Wild, Jeffrey Hoogland, Roy van den Bergh en Anna van der Breggen, BMX'er Niek Kimmann, handbalster Martine Smeets, springruiters Marc Houtzager, Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Willem Greven en Frank Schuttert en dus turnsters Sanne en Lieke Wevers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.