nieuws

VIDEO: Zo ziet de corona-spoedpost in Hengelo eruit

Nu zijn het nog vijf lege behandelkamers, vanaf morgenavond 18.00 uur worden de eerste patiënten er verwacht. De corona-spoedpost van de Twentse huisartsen in Hengelo is klaar om in gebruik genomen te worden. 
De verwachte toename van het aantal coronabesmettingen maakt het voor de Twentse huisartsen noodzakelijk de krachten te bundelen. In de centrale spoedpost worden mogelijk besmette patiënten beoordeeld. 

Alleen op afspraak

De nieuwe 'corona-spoedpost' is alleen toegankelijk op afspraak. In de post aan de Aletta Jacobslaan, tegenover ziekenhuis ZGT, zat voorheen Huisartsenpost Hengelo. Met de komst van de corona-spoedpost heeft bloedbank Sanquin de activiteiten verplaatst van Hengelo naar Enschede.
Door alles op één plek te concentreren, worden coronapatiënten beter gescheiden van andere patiënten. Ook kan efficiënter worden omgesprongen met beschermingsmateriaal. Daarnaast kunnen de andere huisartsenposten dan de acute huisartsenzorg blijven leveren, zonder dat andere patiënten risico lopen op besmetting.
Tekst gaat verder onder de foto
Patiënten in de wachtruimtes zitten ver uit elkaar
Patiënten in de wachtruimtes zitten ver uit elkaar © RTV Oost

Sobere behandelkamers

In de post zijn meerdere wachtruimtes gemaakt, waarbij de stoelen ruim uit elkaar zijn geplaatst. De vijf behandelkamers zijn sober ingericht, omdat ze na een consult telkens moeten worden schoongemaakt. "Alle vlakken die mensen aanraken moeten gedesinfecteerd worden na een consult", vertelt Luc de Vries van Spoedpost Huisartsen Twente. "Daarom staan hier geen gezellige plantenbakken en ligt hier ook geen kinderspeelgoed. Je verliest er veel tijd door en je verliest ook beschermingsmaterialen, die al schaars zijn."
De dokters die de patiënten ontvangen en onderzoeken zullen volledig beschermd zijn. Dat betekent dat ze een schort, een veiligheidsbril, een mondkapje en handschoenen dragen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.