nieuws

Rijssense predikant Ris: "Die folder is ketterij, bullshit"

De folder die in Rijssen wordt verspreid en waarschuwt voor een 'virus', is volgens predikant Sander Ris van de Ontmoetingskerk in Rijssen "bullshit" en "ketterij".
Het pamflet valt juist op de mat in de periode dat het coronavirus het wereldnieuws beheerst. Volgens de folder bieden medicijnen geen oplossing tegen het virus, genezing is uitsluitend mogelijk door in de Heer te geloven, zo valt te lezen.
Corona wordt in de folder niet genoemd. Het virus wordt volgens de schrijvers door God 'de zonde' genoemd. Er staan geen contactgegevens op de folder. Ris heeft wel een idee waar het pamflet vandaan komt, maar kan dat niet hard maken. Volgens hem is het absoluut niet de boodschap van het christelijk geloof die hierin wordt verkondigd. "De schrijvers trekken een aantal Bijbelteksten uit de context en maken er een belachelijk verhaal van", aldus de predikant.

Angst aanjagen

Hij vergelijkt het effect van de folder met moslimterrorisme, waarop gewone moslims regelmatig worden aangesproken. "Moslimterroristen pakken ook her en der teksten uit de koran om mensen te indoctrineren en angst aan te jagen. Dit is een christelijke vorm van jihadisme, figuurlijk dan, maar heel erg fout." Hij hoopt dat christenen in deze crisis veel kunnen laten zien van Gods liefde en ziet daar ook voorbeelden van in zijn omgeving.
Ris spreekt in deze tijd veel verontruste gemeenteleden die zich zorgen maken en zich afvragen wat God met de ziekte te maken heeft. 
Zondag 29 maart in Hoogtij een langer gesprek met Sander Ris. Verder een gesprek met troostdichter Boudewijn Betzema uit Deventer over schoonheid en troost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.