Nieuws

Opening nieuw ziekenhuis Hardenberg uitgesteld door coronacrisis

De ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg, het Saxenburgh Medisch Centrum, wordt vier tot zes maanden uitgesteld. De opening van het nieuwe ziekenhuis stond gepland in de week voor Pinksteren, van 28 tot 31 mei, maar dat is als gevolg van de coronacrisis niet haalbaar. 
De Raad van Bestuur van Saxenburgh moet de opening noodgedwongen uitstellen vanwege de aangescherpte maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor zijn tot 1 juni samenscholingen van meer dan drie personen niet toegestaan.

'Levering apparatuur stagneert'

"Dit maakt het voor ons onmogelijk om de inhuizing en scholing van medewerkers te organiseren, die nodig is om het nieuwe ziekenhuis verantwoord in gebruik te kunnen nemen", zegt bestuurder Wouter van der Kam van Saxenburgh.
"Ook de stagnerende levering van apparatuur speelt mee. Wij zullen daarnaast de komende tijd alle medewerkers hard nodig hebben om te kunnen voldoen aan de extra zorgvraag die naar verwachting op ons afkomt vanwege de coronacrisis."
Het ziekteverzuim onder de medewerkers van Saxenburgh leidt nu nog niet tot ernstige knelpunten, maar het is wel een factor waar het ziekenhuisbestuur rekening mee houdt. "Dit alles heeft geleid tot dit ingrijpende besluit van uitstel. Het was een moeilijk besluit, maar wij konden niet anders", aldus Van der Kam.
De voorbereidingen op de ingebruikname van het Saxenburgh Medisch Centrum gaan in de tussentijd wel door. De planningen worden echter aangepast.

Einde Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Het nieuwe ziekenhuis moet het oude Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg vervangen. Dat ziekenhuis, gebouwd in 1971, is ernstig verouderd. Zodra het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum open is, wordt het oude ziekenhuis gesloopt en wordt de grond gebruikt als parkeerplaats voor het nieuwe ziekenhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.