nieuws

Handbalsters Kwiek kampioen, maar mogelijk niet naar Eredivisie: 'Dit zou catastrofaal zijn'

Het kampioensfeest werd een maand geleden al uitgebreid gevierd in Raalte. De handbalsters van Kwiek keren na drie jaar terug in de Eredivisie. Tot er gister bericht van de handbalbond kwam: door de coronacrisis zijn er dit jaar geen kampioenen. Niemand promoveert of degradeert. Dat nieuws sloeg bij handbalminnend Raalte in als een bom.
"Dit kan gewoon niet waar zijn", zegt Kwiek-voorzitter Michel Rabelink. "De stand is duidelijk, iedereen heeft alle wedstrijden gespeeld. Volgens mij is het heel duidelijk: Kwiek hoort in de Eredivisie."

In december al contracten getekend
Mocht Kwiek echt niet promoveren, dan heeft dat grote financiële consequenties voor de vereniging. Toen de ploeg in december al op kampioenskoers was, werden er al contracten voor het volgend seizoen getekend.
"Je neemt financiële beslissingen, je past het beleid op een aantal fronten aan," aldus Rabelink. "Voor de vereniging zou dit catastrofaal zijn. Dit kunnen we niet hebben."

Financieel rampjaar
Financieel gezien dreigt het al een rampjaar voor het verenigingsleven te worden. "Ribs & Blues gaat niet door, daar hebben we altijd veel vrijwilligers lopen. Die inkomsten gaan we missen," legt Rabelink uit.
"Onze krentenbroodactie gaat waarschijnlijk ook niet door. Op de contributie na, lopen bijna al onze inkomstenbronnen terug."

Goede hoop

Overigens, wat de promotie betreft heeft Kwiek nog wel goede hoop. Er is namelijk nog iets waardoor de club volgend jaar mogelijk naar de eredivisie zou kunnen.
Rabelink: "De eredivisie wordt uitgebreid met twee extra clubs. Nou, dan is meteen duidelijk wie dat zijn. Kwiek en Fortissimo. Maar vooral Kwiek."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.