nieuws

Start vaarseizoen in Overijssel uitgesteld tot 1 juni vanwege corona

Voorlopig geen bootjes in Giethoorn
Voorlopig geen bootjes in Giethoorn © RTV Oost
De start van het vaarseizoen voor pleziervaarders is in Overijssel uitgesteld tot 1 juni vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Normaal gesproken was op 1 april het vaarseizoen van start gegaan. Alleen noodzakelijke recreatieve vaarbewegingen kunnen via de Inspectie Scheepvaart van de provincie Overijssel aangevraagd worden. Overijssel is de enige provincie die het winterregime handhaaft tot 1 juni. Elders gelden de maatregelen vooralsnog tot 6 april.
De vaarwegen gaan niet dicht vanwege het belang van de beroepsvaart, maar recreatievaarders moeten er rekening mee houden dat veel bruggen en sluizen op winterregime worden bediend. Dat betekent dat alleen de beroepsvaart en hulpdiensten op afroep om bediening van bruggen en sluizen kunnen vragen.
Voor het beperken van de pleziervaart is gekozen, omdat recreatief gebruik van het water leidt tot meer mobiliteit en meer contactmomenten, aldus de provincie Overijssel. Natuurgebied de Weerribben en De Wieden is een populaire bestemming voor pleziervaarders. 
Noodzakelijke recreatieve vaarbewegingen kunnen via de Inspectie Scheepvaart van de provincie Overijssel aangevraagd worden. Dan gaat het bijvoorbeeld om het verplaatsen van een boot van een werf naar een woning. De provincie neemt de maatregelen in navolging van de richtlijnen van rijksoverheid en het RIVM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.