nieuws

Geen Poolse arbeiders maar horecapersoneel in de kassen van de Koekoekspolder

Medewerkers in de horeca die door de coronacrisis geen werk meer hebben zouden aan de slag kunnen in de glastuinbouw. Volgens wethouder Geert Meijering van de gemeente Kampen zitten de glastuinders in de Koekoekspolder te springen om tijdelijke arbeidskrachten.
Over ongeveer twee weken begint de oogsttijd. Dat werk gebeurt veelal door arbeidskrachten uit Polen. Maar door de coronacrisis blijven deze arbeiders thuis. De tuinders zitten daardoor met de handen in het haar.

Videoboodschap

Vorige week liet wethouder Meijering in een videoboodschap weten dat de gemeente steun wil bieden aan ondernemers die door de crisis zijn getroffen. Dat kan in financieel opzicht door bijvoorbeeld uitstel te verlenen voor het betalen van de onroerendezaakbelasting of door leningen te verstrekken. Ook ziet hij mogelijkheden hoe ondernemers elkaar kunnen helpen.

Contact

De wethouder wil helpen bij het bij elkaar brengen van partijen. Zo wil hij horecabedrijven en de glastuinders met elkaar in contact brengen. Op die manier zou geregeld kunnen worden dat horecapersoneel de komende maanden in de kassen gaan werken.

Ondersteuning

Ook wil Kampen ondersteuning bieden aan restaurants die een bezorgdienst willen opzetten. Vaak weten deze bedrijven niet precies wat daarbij komt kijken. De gemeente kan daar ondersteuning bij bieden.
Kampen was vrij snel met het naar buiten treden over de hulp die de gemeente ze kan bieden. Ze zijn daarin niet de enige gemeente die dat doet. Steeds meer gemeenten komen met plannen om ondernemers door de crisis heen te helpen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.