nieuws

Rijschoolhouders geraakt door verbod op rijlessen

Door de coronacrisis mogen ook de rijschoolhouders geen les meer geven. Want in de auto kan geen anderhalve meter afstand worden gehouden. Veel rijschoolhouders zijn zzp'er en voelen deze maatregelen in de portemonnee.
Harm Hoek is rijschoolhouder in Borne en besloot al twee weken eerder om geen rijlessen meer te geven. "Ik vond het toen al niet verantwoord om door te gaan met lessen. Gezondheid staat bovenaan mijn lijstje"
Het besluit op een verbod komt voor Hoek sneller dan verwacht. "Gelukkig vatten de leerlingen het goed op", zegt Hoek. Financieel moet Hoek het nu doen met de buffer die hij heeft opgebouwd. "Hier kan ik het nog een tijd mee volhouden, maar het is wel balen", zegt Hoek.

Buffer

Zoals zoveel zzp'ers heeft Hoek een buffer gedeeltelijk aangelegd voor later, zoals een pensioen of een investering. "Ik heb net een nieuwe scooter en een nieuwe motor gekocht, maar daar kan nu niet op gelest worden", zegt Hoek.
Bij Hoek hebben veel leerlingen al vooruit een pakket afgenomen. Als er weer gewerkt mag worden dan wil iedereen gelijk lessen om snel rijexamen te kunnen doen. "Ach, dan maak ik tijdelijk meer uren. Het is alleen investering in tijd", zegt Hoek. Tot die tijd gaat hij de motoren een flinke poetsbeurt geven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.