nieuws

Oldenzaalse huisartsen richten samen coronapost op

De coronapost komt in de voormalige spoedpost
De coronapost komt in de voormalige spoedpost © Jaap Even/RTV Oost
Huisartsen in Oldenzaal hebben hun krachten gebundeld in een zogenaamde coronapost. Door daar de zorg op mensen met een coronaverdenking te richten, willen de artsen efficiënter omgaan met de beschermingsmaterialen als mondkapjes die schaars zijn.
De coronapost komt in de onlangs gesloten spoedpost aan de Prins Bernhardstraat in Oldenzaal. Mogelijke coronapatiënten kunnen daar vanaf maandag tijdens kantooruren op afspraak terecht. De patiënten mogen maximaal één begeleider meenemen.
Mensen met klachten die op het virus kunnen duiden, moeten eerst contact opnemen met hun eigen huisarts. Deze zal hen, indien nodig, doorverwijzen naar de speciale post.

Werkbaar houden

Wethouder gezondheidszorg Rob Christenhusz van de gemeente Oldenzaal begrijpt de stap die de Oldenzaalse huisartsen hebben gezet. "Om de situatie werkbaar te houden voor de huisartsen en zorg te kunnen blijven verlenen aan ook alle andere patiënten, is het goed dat deze locatie beschikbaar is gemaakt. En voor alle inwoners nogmaals de oproep: zorg dat je je houdt aan de richtlijnen. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus tegengaan."
Voor patiënten die in de avonden of weekenden zorg nodig hebben, is de Twentse coronaspoedpost opgericht. Ook daar worden alleen mensen op afspraak binnengelaten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.