LIVE | Zie jij het eerste ei van de bosuil uitkomen?

Steeds minder mensen gaan nu de natuur in om te genieten van de flora en fauna. Daar heeft de Vogelbescherming wat op bedacht: live beelden van nestkasten van onder andere de kerkuil, ooievaar, lepelaar, slechtvalk en zeearend. Bij de bosuil wordt nu haar eerste kuiken verwacht, zie jij het ei live uitkomen?

Het is niet dat de Vogelbescherming deze livestreams voor het eerst publiceert, want dat doen ze al sinds 2007. Maar de organisatie heeft wel extra camera's geplaatst. "Bijna een half miljoen mensen hebben in de eerste maand al een kijkje genomen in de nestkasten", schrijft de organisatie. "Dat is ruim vier keer zoveel als vorig jaar."

Bosuil 

Merel

De merel heeft vandaag haar eerste twee eieren gelegd. Kijk hieronder hoe het met ze gaat.

Torenvalk 

De torenvalk hieronder broedt bovenin de watertoren van een drinkwaterbedrijf in Hoogeveen. Bij het grote publiek staat deze vogel bekend als de vogel die stil in de lucht hangt, op zoek naar eten. In dit nest broeden al jarenlang torenvalken, met meestal goed resultaat. Hieronder kun je volgen of het dit jaar voor deze valken ook een goed broedseizoen zal zijn.  

 

Ooievaar en slechtvalk

Wil je meer beelden bekijken? Kijk dan op site van de Vogelbescherming

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: