Alpe d'HuZes afgelast: Overijsselse deelnemers blijven thuis

Vol begrip, maar toch teleurgesteld. Dat is de reactie van deelnemers uit Overijssel die op donderdag 4 juni mee zouden doen aan de Alpe d'HuZes. Het evenement in de Franse Alpen gaat dit jaar niet door. Het zou voor de vijftiende keer worden gehouden.

Door de coronacrisis in zowel Nederland als Frankrijk is het onmogelijk om het door te laten gaan zo laat de organisatie weten. Vorig jaar bracht het evenement zo'n twaalf miljoen euro op voor KWF Kankerbestrijding. Het geld wordt besteed aan onderzoek naar kanker.

Volop trainen

Het bericht over de afgelasting valt op een moment dat veel deelnemers volop aan het trainen zijn. Zo ook de 46 leden van het team 'Kanker Helpen Genezen'. Ze komen onder meer uit Dedemsvaart, Denekamp en Deventer. Het team bestaat uit volwassenen en kinderen. Hun streven was om 25.000 euro op te halen.

Een deel van dat geld is al toegezegd door sponsoren. Dat blijft staan voor de volgende editie. De deelnemers hadden de afgelasting al aan zien komen. Toch is het teleurstellend, omdat het geld voor onderzoek naar kanker hard nodig blijft. Dit jaar wordt er niets opgebracht.

Duizenden deelnemers

Bij de Alpe d'HuZes gaan duizenden Nederlanders al wandelend of fietsend de berg op. De weg naar het dorp Alpe d'Huez bestaat uit 21 haarspeldbochten en is een beroemde etappe van de Tour de France. De deelnemers die naar boven gaan, laten zich sponsoren. Ruim vijfduizend deelnemers hadden zich al aangemeld voor de editie van dit jaar. Dat heeft nu al zeven miljoen euro opgebracht. Dat geld gaat naar de editie van volgend jaar die op donderdag 3 juni 2021 wordt gehouden. 

RTV Oost doet jaarlijks verslag van het evenement in de Franse Alpen. De Alpe d'HuZes wordt elk jaar live op tv uitgezonden door de meeste regionale omroepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: