Corona in Hasselt: aantal besmettingen loopt verder op

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Hasselt is verder opgelopen. De teller is gestegen naar 24. Het monumentale stadje met ruim zevenduizend inwoners is relatief gezien de  zwaarst getroffen plaats boven de grote rivieren.

Tot gisteren telde Hasselt achttien besmettingen. Daar zijn nu zes nieuwe patiënten bij gekomen, zo meldt een woordvoerster van de gemeente Zwartewaterland, waar Hasselt onder valt.

Bezweken aan corona
Vijf patiënten zijn inmiddels aan de gevolgen van de ziekte bezweken. Voor zover bekend zijn er geen nieuwe gevallen bij gekomen van Hasseltenaren die zijn overleden aan corona.

"Al bereiken dergelijke berichten ons soms pas enkele dagen later", aldus de woordvoerster van de gemeente. Bekend is dat er meer dan tien personen op intensive care liggen, van hen verkeren er meerdere in kritieke toestand.

Topje ijsberg
De huidige ziektecijfers zijn overigens slechts het topje van de ijsberg. Niet iedereen wordt meer getest. Bovendien hebben veel mensen die het virus onder de leden hebben milde symptomen, waardoor het niet altijd als coronavirus wordt herkend. Het werkelijke aantal besmettingen vormt dus een veelvoud van wat er door de GGD's wordt gemeld.

Bekend is dat tientallen gezinnen in Hasselt zichzelf in thuisquarantaine hebben geplaatst. Sinds het kabinet maandagavond strengere maatregelen afkondigde, waagt zich in Hasselt amper nog iemand op straat.

Zwartewaterland
Zowel Genemuiden als Zwartsluis - die beide net als Hasselt onder de gemeente Zwartewaterland vallen - telt drie patiënten. Het totaal aantal voor Zwartewaterland komt daarmee op dertig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Hasselt Genemuiden Zwartsluis corona Nieuws
Deel dit artikel: