nieuws

VIDEO: Bart (10) kan zijn ouders door coronacrisis niet zien, behalve als zijn vader langsrijdt in Ommen

Bart zwaait naar zijn vader
Bart zwaait naar zijn vader © Facebook MDI Logistics
In het voorjaar van 2019 kreeg de tienjarige Bart uit Nieuwleusen een zware astma-aanval. Na een jaar revalideren is hij net weer de oude. Door het coronavirus kan hij zijn ouders nu een tijd niet zien. Behalve als zijn vader met de vrachtwagen langsrijdt.
Ongeveer een jaar geleden ging het helemaal mis met Bart. Na een zware astma-aanval lag hij twee weken op de intensive care. Eerst in het ziekenhuis in Groningen, daarna in Zwolle. Wat volgde was een jaar dat volledig in het teken stond van revalideren. Hij was net weer helemaal hersteld, toen het coronavirus Nederland in z’n greep kreeg.
Het is voor het gezin Van Noort uit Nieuwleusen van groot belang dat zoon Bart het coronavirus niet krijgt, legt moeder Martine uit. “Als dat gebeurt, dan is de kans aanwezig dat hij opnieuw zo’n aanval krijgt.”
Geen risico
Martine en haar man Wouter hebben beiden een beroep dat ze niet thuis kunnen beoefenen. Martine werkt bij bloedbank Sanquin in Zwolle en Wouter is vrachtwagenchauffeur. Omdat de twee dus dagelijks de deur uit moeten, besloten ze met zoon Bart geen enkel risico te nemen. De jongen woont tijdelijk bij zijn opa en oma in Ommen.
Martine: “Natuurlijk is het zwaar om hem zo lang niet te kunnen zien. We beeldbellen wel, maar dat is toch anders. Het liefst halen we hem vandaag nog op, maar we weten ook dat dit het beste voor hem is. Gelukkig heb ik hele lieve ouders.”
Niet te missen
Om elkaar toch heel even te kunnen zien, geeft vader Wouter een seintje wanneer hij met zijn vrachtwagen in de buurt is. Zoals vorige week, toen hij in de buurt van Ommen reed. Samen met zijn opa en oma ging Bart langs de weg staan, waar hij dankzij een grote vlag niet te missen was voor zijn vader:
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.