nieuws

Directeur handbalbond: Kwiek Raalte promoveert naar de Eredivisie

Handbalvereniging Kwiek Raalte
Handbalvereniging Kwiek Raalte © Johan Wolff
De handbalsters van Kwiek uit Raalte spelen volgend jaar in de Eredivisie. Dat heeft de algemeen directeur van het NHV, Sjors Röttger, net aan RTV Oost laten weten. 
Vorige maand werd Kwiek kampioen in de Eerste Divisie en dwong daarmee promotie naar de Eredivisie af. Die promotie werd deze week onzeker, toen het Nederlands Handbal Verbond bekendmaakte dat er door de coronacrisis geen kampioenen worden benoemd.

'Kwiek promoveert naar de Eredivisie'

Geen enkel team zou promoveren of degraderen, omdat de meeste competities nog niet uitgespeeld waren. Daartegen kwam Kwiek in het verweer. De club vertelde gisteren dat ze al investeringen voor het nieuwe seizoen hadden gedaan en bovendien was hun competitie wel uitgespeeld. 
Vandaag geeft NHV-directeur Röttger duidelijkheid: "Kwiek promoveert naar de Eredivisie." Als uitleg geeft hij de uitbreiding van het aantal teams dat volgend seizoen uitkomt op het hoogste niveau. In de Eredivisie spelen vanaf volgend jaar 12 teams, dat zijn er nu nog 10. 

'Kwiek heeft terecht een feestje gevierd'

"Kwiek heeft dus terecht een feestje gevierd vorige maand", stelt Röttger. "Ze waren nou eenmaal de kampioen."
Of Kwiek formeel het kampioenschap behoudt, kan Röttger nog niet bevestigen. "De Eerste Divisie was de enige van alle competities die was uitgespeeld. En als je teams kampioen maakt, betekent het dat je iemand laat promoveren. Als je iemand laat promoveren moet een ander degraderen."

Opnieuw in overleg

Vandaag treedt de handbalbond opnieuw in overleg met NOC*NSF om te bespreken hoe de andere competities formeel afgesloten moeten worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.