Voormalig cliënt krijgt taakstraf voor lastigvallen van zijn advocaat in Zwolle

Een 40-jarige man zonder woonadres moet voor het lastigvallen van een Zwolse advocaat een taakstraf van 180 uur uitvoeren. Dat heeft de rechter bepaald. Daarnaast kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van acht maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De man belde de raadsvrouw vanaf september 2016 ruim een jaar lang stelselmatig. Zij was destijds zijn advocaat. Ook stuurde hij haar sms-berichten en sprak hij haar voicemail in om contact met haar te krijgen. Hij ging door, ondanks de herhaaldelijke oproepen van de advocaat daarmee te stoppen.

 

De rechter kwam tot een mildere straf, omdat het een oud feit betreft. Na de aanhouding van de man, begin 2018, is hij daadwerkelijk gestopt met het zoeken van contact met zijn inmiddels oud-raadsvrouw.

De rechter besliste dat de man de komende drie jaar geen contact zoekt met de vrouw of met medewerkers van haar kantoor. Ook mag hij zijn gezicht niet laten zien in Zwolle of Deventer. Doet hij dat wel, dan moet hij alsnog de drie maanden uitzitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: