nieuws

Lintjesregen door coronacrisis ook in Overijssel in aangepaste vorm

Lintjesregen door coronacrisis ook in Overijssel in aangepaste vorm
Lintjesregen door coronacrisis ook in Overijssel in aangepaste vorm © Suzan Reuvers
De jaarlijkse lintjesregen gaat dit jaar wel door, maar vanwege de coronacrisis in aangepaste vorm. Dat heeft de Kanselarij der Nederlandse Orden op haar website laten weten.
De burgemeesters in Nederland, die normaal gesproken de te onderscheiden burgers toespreken om ze vervolgens de versierselen op te spelden, zullen telefonisch contact opnemen met de mensen. Om hen te zeggen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd ze te benoemen in een orde.
Ook burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal is inmiddels op de hoogte gebracht dat het op vrijdag 24 april gaat gebeuren. "De Koning is maandag 27 april jarig, dus het gebeurt op de vrijdag ervoor. Uiterlijk één uur die middag moet iedereen op de hoogte zijn gebracht, want op dat moment verschijnt een speciale Staatscourant, waar alle gedecoreerden in staan."

'Een dag eerder mag'

Dat moet voor Welman wel lukken, want hij is na zeven telefoontjes klaar. Volgens een woordvoerder van de Kanselarij kan dat voor andere burgemeesters een probleem worden als ze er veel hebben. "Het bellen mag ook een dag eerder als dat beter uitkomt."
Op een later moment zal er landelijk alsnog worden stilgestaan bij de lintjesregen. "Omdat de daadwerkelijke uitreiking van de versierselen op 24 april niet plaats kan vinden, zal er gezocht worden naar één landelijk moment waarop dat alsnog kan gebeuren, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden.
Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus", aldus de Kanselarij op de website.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.