nieuws

Bouwmarkten nemen extra maatregelen vanwege coronavirus

Bouwmarkten nemen extra maatregelen
Bouwmarkten nemen extra maatregelen © GettyImages / bitterfly
De branchevereniging voor doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten VWDHZ neemt strenge maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. De extra maatregelen die de branchevereniging heeft afgekondigd bestaan uit het reguleren van hetaantal klanten per bouwmarkt, het aanpassen van de openingstijden en waar nodig extra beveiliging of personeel in de winkel.
Ook gaan medewerkers hesjes en/of buttons dragen met daarop de tekst: “1,5 meter afstand”. Daarnaast kunnen bouwmarkten eenvoudiger aan ‘menigtebeheersing’ doen, omdat de winkels meestal groot zijn en  daardoor klanten en medewerkers meer verspreid zijn over de winkel.
Bouwmarkten verkopen essentiële producten die te maken hebben met gas-, water- en lichtvoorzieningen, zoals kranen, leidingen, verlichting, gasslangen etc. Die producten moeten beschikbaar blijven, vindt de branchevereniging. 
"Als je een lekkage hebt of je rookmelder doet het niet meer dan kun je niet wachten met vervanging of reparatie, daarom
nemen wij maatregelen om de beschikbaarheid van essentiële doe-het-zelfproducten te kunnen blijven garanderen,” aldus Harm-Jan Stoter, voorzitter van branchevereniging VWDHZ, waarbij alle grote bouwmarkten in Nederland zijn aangesloten.
Bouwmarkten hebben de afgelopen weken al strenge maatregelen genomen om de veiligheid van medewerkers en klanten zo veel mogelijk te waarborgen. Zo wordt er extra schoongemaakt, geldt er een maximumaantal klanten, moeten klanten en medewerkers afstand houden, hangen er spatschermen, is er belijning bij de kassa’s en wordt contactloos betalen en online bestellen gestimuleerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.