nieuws

Campingeigenaar zet vraagtekens bij aangescherpte noodverordening: "Er zijn nagenoeg geen toeristen"

Sinds gisteren geldt er in Twente een verscherpte noodverordening
Sinds gisteren geldt er in Twente een verscherpte noodverordening © GettyImages / alekseystemmer
"Waarom moeten alle bungalowparken en campings in Twente op slot vanwege een noodverordening?" Bert van de Maat, eigenaar van camping Mölke in Zuna en voorzitter van branchevereniging HISWA-RECRON Overijssel, snapt het niet. 
Plaatsvervangend Veiligheidsregiovoorzitter Arjen Gerritsen gaf aan, met het oog op Pasen, bang te zijn voor een stroom Duitse toeristen. Maar die angst is volgens Van de Maat onterecht. "Die gasten annuleren allemaal vanwege een negatief reisadvies."

Permanente bewoning

Daarnaast veroorzaakte de noodverordening ook wat verwarring onder de recreatie-ondernemers. "In de noodverordening staat dat alleen permanente bewoners van vakantieparken een uitzondering zijn. Maar permanente bewoning mag helemaal niet. Wij hebben alleen langdurige gasten. Onder die gasten ontstond ook wat paniek."
Na een uitleg van Gerritsen is er meer duidelijkheid voor Van de Maat. Want het blijkt dat de langdurige gasten, mensen die bijvoorbeeld naar een nieuwe woning zoeken tot de uitzondering behoren.

Andere regio, andere regels

Het feit dat het verplicht op slot gaan van de vakantieparken alleen voor de regio Twente geldt, wekt ook wat verbazing bij de campingeigenaar. "In de Veluwe en Achterhoek gelden andere regels, terwijl die ook in het grensgebied liggen."
Desondanks heeft Van de Maat toch begrip voor de maatregelen die zijn sector zo beperken. "Uiteraard moeten we met z'n allen ervoor zorgen dat het virus zich niet verspreidt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.