Nieuws

Uitkomst integriteitsonderzoek Staphorst laat op zich wachten vanwege corona

Integriteitsonderzoek naar college Staphorst blijft voorlopig geheim
Integriteitsonderzoek naar college Staphorst blijft voorlopig geheim © RTV Oost Jolande Verheij
Het onderzoek is afgerond, maar de uitkomst van het integriteitsonderzoek naar het handelen van het college van B&W laat nog even op zich wachten. Volgens het presidium, waar de burgemeester, lijsttrekkers en de griffier in zitten, is het belangrijk dat de hele raad aanwezig is bij een fysieke raadsvergadering en dat kan voorlopig niet vanwege het coronavirus.
Krale stapte op 11 juni op als wethouder toen zijn partij (CDA) het vertrouwen in het college van Staphorst opzegde. Krale beschuldigde zijn voormalige collega-wethouder Lucas Mulder (SGP) van vriendjespolitiek, afspraken maken achter de rug van collegeleden om en het misbruiken van regelingen om vrienden voordeel te geven.
Het presidium van de gemeente Staphorst besloot daarom onderzoeksbureau Bing opdracht te geven voor een onderzoek naar de integriteit van het college. Het onderzoek is afgerond en het rapport ligt inmiddels klaar. Maar op verzoek van het presidium blijft dat rapport nog even bij het onderzoeksbureau liggen.

Zorgvuldigheid

"Aanleiding voor dit verzoek zijn de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Voor een zorgvuldige behandeling van het rapport is het naar het oordeel van het presidium noodzakelijk om een fysieke raadsvergadering plaats te kunnen laten vinden waarbij de raad voltallig aanwezig kan zijn. Dat is op dit moment in verband met de maatregelen ten aanzien van corona niet mogelijk", laat de gemeente weten.
Zodra er weer fysieke raadsvergaderingen worden gehouden, kan het rapport ontvangen en behandeld worden. Tot het zover is, blijft het rapport bij onderzoeksbureau Bing.
"Wij vinden het van belang te melden dat de inhoud van het rapport tot die tijd enkel bekend is bij onderzoeksbureau Bing."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.