nieuws

Isala in Zwolle breidt aantal plekken en bedden uit vanwege toename coronapatiënten

Isala breidt het aantal bedden en plekken uit
Isala breidt het aantal bedden en plekken uit © RTV Oost/Wouter de Wilde
Ziekenhuis Isala is druk bezig met de uitbreiding van het aantal plekken en bedden voor coronapatiënten. Hoewel er nu nog voldoende capaciteit is, zien ze bij het Zwolse ziekenhuis dat het aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen snel toeneemt.
De uitbreiding van het aantal bedden en plekken doet het ziekenhuis in regionaal overleg via het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) en met het Landelijke Schakelpunt.
Vandaag liggen er 72 patiënten op een corona-afdeling en 27 patiënten op de intensive care (IC). Ter vergelijking: twee dagen geleden lagen er 59 patiënten op een corona-afdeling en twintig op de IC van Isala.

Verspreid bij elkaar

Alle patiënten die besmet zijn met corona liggen bij elkaar, maar niet allemaal op één afdeling. Dit heeft volgens woordvoerder Gerben Hart vooral te maken met de fysieke grenzen van het gebouw of een afdeling.
De afdelingen voor coronapatiënten zijn verspreid over meerdere verdiepingen of locaties binnen het ziekenhuis. Het is dus niet één grote zaal. "Deze werkwijze is gebruikelijk en doen we bijvoorbeeld ook standaard in een heftig griepseizoen", legt woordvoerder Hart uit.
Overigens houdt Isala ook gewoon een afgescheiden IC beschikbaar voor patiënten die niet met corona zijn besmet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.