Extra politiepatrouilles in Hasselt vanwege corona-uitbraak, inmiddels 33 Zwartewaterlanders besmet

De politie patrouilleert in Hasselt extra door de straten om maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus af te dwingen. Dat meldt de Veiligheidsregio IJsselland vrijdag.

In de gemeente Zwartewaterland zijn inmiddels 33 personen door het virus getroffen. De gemeente is, naast acht gemeenten uit Noord-Brabant en een uit Limburg, naar verhouding het zwaarst getroffen door het virus, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Agenten op straat controleren in Hasselt meer dan in andere kernen in Overijssel. Volgens de burgemeester zetten de inwoners van zijn gemeente zich goed in om de gedragsregels na te leven.

Prominente inwoners

Zwartewaterland is met 22.719 inwoners een kleine en hechte gemeente. Een mogelijke oorzaak van de snelle verspreiding van het virus is de besmetting van prominente inwoners, zegt de burgemeester. Onder hen zijn in ieder geval een predikant en een huisarts.

Zeker twee en mogelijk vijf inwoners bezweken inmiddels aan de gevolgen van Covid-19, bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
coronavirus hasselt Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: