nieuws

Openluchttheater Hertme cancelt alles tot augustus, ook Afrika Festival

Streep door Afrika Festival Hertme wegens corona
Streep door Afrika Festival Hertme wegens corona © Marike Gerritsen
Openluchttheater Hertme heeft alle voorstellingen en evenementen tot en met 1 augustus geannuleerd vanwege het coronavirus. Daardoor gaat er ook een streep door het populaire Afrika Festival Hertme, dat in het eerste weekend van juli op het programma stond.
"Naar aanleiding van de maatregelen die de regering heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, ziet het openluchttheater zich genoodzaakt om alle geplande evenementen tot en met 1 augustus te annuleren. Hoewel de maatregelen van de overheid momenteel gelden tot 1 juni, hebben we moeten besluiten om ook het populaire Afrika Festival dit jaar te annuleren", laat het bestuur van Stichting Theater & Cultuur Hertme weten.
"Als non-profit organisatie, die sterk leunt op een grote groep vrijwilligers, is het niet mogelijk om op een verantwoorde wijze een dergelijk groot festival in het eerste weekend van juli te organiseren. Iedereen die een ticket heeft gekocht voor een van de geannuleerde voorstellingen zal door ons in de nabije toekomst benaderd worden over de verdere afhandeling."

Evenementen die plaatsvinden na 1 augustus gaan vooralsnog door. "Hier zullen wij uiteraard de richtlijnen van de overheid en het RIVM bij volgen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.