Paasvuren in Losser afgeblazen: ontsteken zonder publiek

Ook in Losser gooit het coronavirus roet in het eten. De vijftig paasvuren in de gemeente gaan dit jaar niet door.

Losser heeft de organisatoren per brief op de hoogte gebracht van het verbod. De paasvuren trekken altijd veel publiek en samenscholingen van meer dan drie personen is volgens de coronamaatregelen niet toegestaan. Daarom heeft de gemeente besloten de vuren niet door te laten gaan.

Landelijke maatregelen

Ook tijdens de opbouwfase kunnen door de samenkomst van mensen al ongewenste situaties voor de volksgezondheid ontstaan. Particulieren met een stookontheffing moeten zich ook aan de landelijke maatregelen houden, wat betekent dat familiefeestjes bij het paasvuur niet mogen. Zij hebben ook een brief hierover ontvangen.

De organisatoren is gevraagd de paasvuren te ontsteken zonder publiek en hier melding van te maken bij de gemeente Losser.

'Teleurstellend'

Burgemeester Cia Kroon: "Het is natuurlijk heel teleurstellend dat de paasvuren dit jaar niet door kunnen gaan. Temeer omdat ons vorig jaar de droogte in de weg zat. Helaas kunnen we nu niet anders dan onze eigen gezondheid en die van anderen serieus nemen."

Eerder besloot de Veiligheidsregio IJsselland ook al om de paasvuren vanwege de corona-uitbraak dit jaar te schrappen. Ook de vuren in Haaksbergen, Enter en Wierden, Espelo en Dijkerhoek gaan niet door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Losser Regio Enschede Paasvuur Nieuws
Deel dit artikel: