nieuws

LTO start verkoop boerenproducten via Facebookgroep

Boerin Andra maakt ricotta
Boerin Andra maakt ricotta © Loes Heerink
Boeren kunnen via een nieuwe Facebookgroep "Koop onze oogst" van LTO Noord overtollige producten verkopen aan de consument. Veel boeren zitten in de knel met hun producten, omdat ze niet worden afgenomen door restaurants of groothandels.
"Ik ben direct lid geworden!" zegt Andra Westerhoff uit Denekamp. Ze zit letterlijk met haar handen in de buffelmelk om kaas te maken. "Wij pakken alles aan, want we verkopen op het moment helemaal niks. We hebben al een bijstandsuitkering aangevraagd."

Verkoop ligt stil

97% van de producten van hun buffelfarm wordt normaal door restaurants afgenomen. Maar nu, door de coronacrisis, ligt de verkoop helemaal stil. "Normaal maken we  mozzarella. Maar ik maak nu maar Franse kaasjes van de melk. Die moeten langer liggen. Over zes weken zijn ze rijp en ik hoop dat we dan meer verkopen." 
Door de uitval van excursies komen er ook geen kleine klanten voorbij. "Ik gooi goede producten gewoon weg. Zo zonde." En de melk die ze normaal met twee personen verwerkt tot kaas, doet ze nu alleen. "Ik werk me een slag in de rondte, en kan alleen maar hopen dat ik het verkopen kan."

Stikstof

"En ondertussen gaat de stikstofdiscussie ook gewoon nog door hè? Dat vergeten veel mensen, maar wij boeren worden nu dubbel getroffen. Ik maak me echt grote zorgen. Ik hoop echt dat deze Facebookpagina gaat werken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.