nieuws

Draaiorgeltour langs Zwolse verzorgingshuizen om ouderen op te vrolijken

Ouderen in Zwolse verzorgingshuizen worden vandaag en morgen opgevrolijkt met draaiorgelmuziek. Draaiorgel Frans Hals maakt een tour door Zwolle langs instellingen waar ouderen wonen.
Het is een initiatief van stichting Vrienden van WEW, die activiteiten organiseert voor ouderen in drie Zwolse verzorgingshuizen. En voor deze keer gaan ze zelfs langs dertien woon-zorginstellingen om zoveel mogelijk ouderen een hart onder de riem te steken.

Zingen en dansen

Maar omdat de vrijwilligers van deze stichting niet meer binnen mogen komen, liggen de activiteiten tijdelijk stil. Om toch iets voor de ouderen te kunnen betekenen, werd het plan bedacht om met een draaiorgel langs de verzorgingshuizen te gaan. En waar het draaiorgel z'n deuntjes speelt, staan de ouderen voor het raam of op het balkon mee te zingen, te zwaaien en te dansen.
"We willen graag iets doen voor deze ouderen", zegt Rob van Tellingen van de stichting. "Zeker in deze moeilijke tijd, waarbij ouderen binnen moeten blijven en geen bezoek mogen ontvangen. Ontspanning en afleiding is daarom belangrijk. Door het dansen komen ze ook nog wat in beweging."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.