nieuws

Tactus Verslavingszorg komt met advieslijn tijdens coronacrisis

Smartphone / mobiele telefoon
Smartphone / mobiele telefoon © iStock
Tactus Verslavingszorg komt vanwege de coronacrisis met de Tactus Advieslijn. Die moet mensen helpen om op een laagdrempelige manier in contact te komen met een Tactus medewerker.  Die kan meedenken over problemen of moeilijke situaties rondom het gebruik van middelen zoals alcohol, drugs, medicijnen, gokken en beeldschermgebruik. De advieslijn kan van pas komen omdat in de huidige omstandigheden middelengebruik en verslavingsgedrag extra kan opspelen, meldt Tactus.
Om cliënten, naasten en zorgprofessionals tijdens de coronacrisis extra te ondersteunen biedt Tactus Verslavingszorg vanaf vandaag de advieslijn aan. 
Niet alleen mensen die door de situatie rondom het coronavirus veel thuiszitten, kunnen bij de advieslijn terecht met vragen rondom gebruik, maar ook naasten die vragen hebben of zich zorgen maken over het middelengebruik of het verslavingsgedrag van vrienden of familieleden.
De advieslijn is beschikbaar voor iedereen die advies nodig heeft rondom dit thema, ook zorgprofessionals die tegen problemen aanlopen en hierbij ondersteuning nodig hebben. Medewerkers denken mee, bieden consultatie en verwijzen eventueel door naar een (online) behandelaar.
De Tactus Advieslijn is beschikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur en is bereikbaar via het centrale nummer van Tactus: 088 382 28 87.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.