nieuws

Nog geen idee wat je de komende weken gaat doen? Word stuntman met de video's van JP

Stuntman JP
Stuntman JP © JP de Kam
Slaat de verveling al toe? Op de sociale kanalen komen mensen met genoeg ideeën wat je kunt doen. De Zwolse stuntman JP de Kam maakt iedere dag een video met een stunt die je kan doen. 
JP laat in zijn video's vier niveaus zien. Het eerste niveau is heel toegankelijk. Het tweede niveau is al een stukje pittiger. Vanaf het derde niveau wordt het echt moeilijk. JP legt uit: "Niveau drie is al dat je denkt, poeh, dit is moelijk. En niveau vier is bijna onmogelijk. Dan denken mensen: hoe krijgt die vent dat voor elkaar?"
De stuntman zegt dan ook dat je écht niet alle oefeningen na hoeft te doen thuis: "Dan breken mensen hun nek." Bovendien heeft hij ongelooflijk veel materiaal thuis waar andere mensen niet over beschikken zoals een brandende hoepel of een kunstzwaard.
In de onderstaande video leert JP zijn volgers blind jongleren: 
Zijn filmpjes vallen vooral in de smaak bij gymdocenten. "Dat zijn soms net zulke hyperactieve figuren als ik. Dat thuiszitten, dat gaat ons niet zo goed af." Sommige gymdocenten delen de video's met hun leerlingen die er dan thuis mee aan de slag kunnen. 
Altijd al als een stuntman willen rollen? JP laat hier zien hoe dat moet: 
Deze oefening doet JP met een namaakzwaard. Als je dit dus thuis na wilt doen, pak dan geen mes uit het messenblok!
JP leert hier hoe je een knoop in een touw moet gooien. Dat wordt flink oefenen: 
De Zwolse stuntman vindt het ook leuk om te laten zien dat het niet altijd makkelijk gaat. Dat zie je in de onderstaande video. 
Zolang JP nog inspiratie heeft, uploadt hij iedere dag een nieuwe video. Je kan hem volgen op Instagram en wie weet kun jij dan over een paar weken een carrièreswitch maken naar stuntman!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.