nieuws

Kinderen gaan op berenjacht in Overijssel

Op berenjacht in onze eigen provincie. Dat is tegenwoordig geen enkel probleem! Geen levende beren gelukkig, maar knuffelberen die door bewoners achter de ramen zijn gezet. 
De berenjacht is bedoeld voor jonge kinderen die zich door alle maatregelen wellicht een beetje vervelen. Ze kunnen tijdens een wandeling door hun eigen wijk de beren tellen die ze tegen zijn gekomen.
Zo spotte de zoon van Agnes Klein Horsman maar liefst 82 beren in Goor! 
82 beter gespot in Goor
82 beter gespot in Goor © Agnes Klein Horsman
Het idee komt uit Australië en is gebaseerd op het oude kinderboek 'We gaan op Berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Ook in Overijssel slaat de berenjacht aan. Achter verschillende ramen duiken knuffelberen op. 

Richtlijnen RIVM

Op de website van de initiatiefnemers is te lezen dat ze iedereen wel aanraden om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Verder schrijven ze: "Dit initiatief is bedoeld om een wandeling in je eigen buurt leuker te maken. Ga dus niet in andere plaatsen op jacht."
Op deze kaart staat waar de beren in jouw omgeving staan. Voorheen kon je daar je eigen adres nog aan toevoegen, maar de kaart is inmiddels zo vol dat dat niet meer lukt. De organisatie roept mensen wel op om alsnog beren achter hun raam te zetten. 
Heb jij ook leuke foto's van de berenjacht? Deel ze op onze Facebookpagina
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.