Boetes voor verkeerd parkeren bezorgauto's op verlaten Rodetorenplein: horecabedrijf Zwolle woedend

"Dit is voorbij de boosheid, dit is diepe diepe teleurstelling." Met die woorden reageert de Zwolse horecaondernemer Hendrik Karabagias van Las Rosas op een reeks parkeerboetes die gisteravond zijn uitgeschreven. De horecazaak is vanwege de coronamaatregelen gesloten en probeert met een bezorgdienst klanten van een maaltijd te voorzien.

Volgens de ondernemer werden gisteravond rond 22.15 uur zes parkeerboetes van 104 euro per stuk uitgeschreven voor "netjes parkeren op een stukje van het verlaten Rodetorenplein in onze verlaten binnenstad". Het restaurant had in overleg met de marktmeester voor de zaterdag een parkeerplek voor zijn bezorgauto's afgesproken, daar stonden de auto's gisteravond alvast. 

'On-Zwols'

Karabagias: "Inderdaad, de afspraak was niet voor de late vrijdagavond, maar het was overal helemaal leeg. De parkeerwachten waren niet voor rede vatbaar. Dit is zo on-Zwols om dit zo te doen!" Hij kan er niet bij dat er parkeerboetes zijn uitgeschreven aan auto's waarop 'bezorgauto' staat en waarmee hij op een verantwoorde manier tijdens de coronacrisis probeert het hoofd als ondernemer boven water te houden.

"Ben je dan echt zo kortzichtig. Koester je een diepe haat tegen bepaalde dingen of mensen? Ik kan hier met m'n hoofd niet bij", schrijft de eigenaar van Las Rosas gefrustreerd van zich af op zijn facebookpagina.

Zwolle: 'niet rigide mee omgaan'

De gemeente Zwolle laat in een reactie bij monde van een woordvoerder allereerst weten de betreffende parkeerwachten niet af te vallen: "Ze hebben correct gehandeld, want ze kunnen niet uit eigener beweging de een wel en de ander niet bekeuren."

Maar er is ook begrip bij de gemeente voor het chagrijn van de ondernemer in deze kwestie. "We gaan er natuurlijk niet flauw en rigide mee om", zegt de voorlichter die zijn waardering uitspreekt dat de ondernemer zijn maatschappelijke taak tijdens de coronamaatregelen uitvoert met een bezorgdienst. "Hij moet zich gewoon even melden bij het ondernemersloket." Daar kan dan worden bekeken wat er gebeurt met de boetes en kan versneld een ontheffing voor het parkeren van de bezorgauto's worden geregeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Corona Nieuws
Deel dit artikel: