Speciale traumaheli voor vervoer coronapatiënten landt op dak van MST in Enschede

Een speciaal voor intensive-care patiënten ingerichte traumahelikopter is vanmorgen geland op het dak van het MST in Enschede. De speciale traumaheli wordt sinds 24 maart ingezet om coronapatiënten naar andere ziekenhuizen over te vliegen.

Het vijfde Mobiel Medisch Team (MMT), zoals de traumahelikopter met bemanning wordt genoemd, vliegt van 07.00 uur tot 19.00 uur en start vanaf vliegbasis Volkel. Het toestel wordt in heel Nederland ingezet om intensive-care patiënten zo snel mogelijk te vervoeren.  

Vanwege de groei van het aantal patiënten dat met het coronavirus is besmet, is besloten om de helikopter naast de bestaande helikopterdienst in te zetten om patiënten nog sneller in het juiste ziekenhuis te krijgen en daarmee ook het vervoer over de weg te ontlasten. De helikopter is groter dan de reguliere traumahelikopters en biedt meer ruimte om een patiënt te kunnen vervoeren en de juiste zorg te kunnen verlenen.

Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet. De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerde verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Corona Nieuws
Deel dit artikel: