nieuws

Stevige nachtvorst in Twente: nog nooit was het zo koud op 30 maart!

Kouderecord in Twente
Kouderecord in Twente © Rens Hulman
Een lichte vorst was wel verwacht, maar in Twente was het afgelopen nacht wel heel erg koud. Het KNMI-meetstation gaf daar een temperatuur van -5,9 graden aan, een dagrecord aldus weerman Martin Bosch. Vlak boven de grond, op 10 centimeter hoogte, was er met -10,1 graden zelfs sprake van stevige vorst. "Het lijkt bizar", aldus Bosch.
Ook bij andere KNMI-meetstations in Overijssel bleef het kwik onder het vriespunt. In Heino werd het -4,6 graden (vlakbij de grond zelfs -8,1 graden), Marknesse - bij de Kop van Overijssel - gaf -2,1 aan. De grondtemperatuur kwam daar uit op -4,6 graden.

'Hele winter niet zo koud'

"We hebben de hele winter niet zulke temperaturen gehad als afgelopen nacht", zegt Martin Bosch over de vorst in Twente. "Gisteren werd er koude lucht aangevoerd, als de wind dan gaat liggen koelt die lucht nog verder af. Het is in april wel eens nog kouder geweest, maar dit is wel bijzonder."
En het lijkt nog niet gedaan met de nachtvorst, al zal er geen sprake zijn van een winterperiode. Volgens Bosch is er tot en met woensdag kans op (lichte) vorst. Daarna worden weer meer normale temperaturen verwacht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.