nieuws

Gewijzigde koers: dronevlucht over Oldenzaal gaat vandaag niet door

Drone
Drone © RTV Oost/Wouter de Wilde
De drone die vanmiddag over Oldenzaal zou vliegen om steunbetuigingen tijdens de coronacrisis te filmen, mag de lucht niet in. Dat vanwege de luchtruimregels rondom Twente Airport.
Er is een nieuw verzoek ingediend om alsnog met een drone boven Oldenzaal te mogen vliegen. Maar dat betekent dat het nog een paar dagen kan duren, voordat er toestemming is.
Daarom is de koers van de drone gewijzigd. Niet Oldenzaal, maar Hardenberg is vandaag het gebied waar vanmiddag gevlogen zal worden. Dus in Hardenberg kunnen alle boodschappen, berichten en andere steunbetuigingen voor zorgmedewerkers, hulpverleners of familie, vrienden of andere dierbaren die geconfronteerd zijn met het virus worden klaargezet.
Alles is mogelijk: spandoeken, een boodschap in een weiland, vuilnisbakken beplakken om de vuilnismannen te steunen, maar gewoon zwaaien of applaudisseren kan natuurlijk ook.

Met een drone tegen corona over het land
Om deze prachtige gebaren vast te leggen, vliegt Hart van Nederland samen met RTV Oost met een drone over Hardenberg. De Belgische zender VTM deed dit afgelopen week, met deze prachtige video als resultaat. Zulke video’s zijn vanaf vandaag ook te zien in Hart van Nederland en op RTV Oost.
Wil je jouw actie aanmelden? Dat kan hier. 
De komende tijd blijft RTV Oost met een drone over de provincie vliegen, houd onze kanalen dus goed in de gaten!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.